Dag 34 – Wie is die man?Lezen Johannes 12:20-36

 

Ja wie is die man, die Jezus? Deze vraag houdt de mensen al eeuwen lang in de greep. Toen en nog steeds. Ondanks alles wat Jezus aan tekenen gedaan heeft, ondanks al zijn profetische woorden die uitgekomen zijn zoals hij voorzegd heeft (vgl. dit eens met Deut.18:21 e.v. waarin richtlijnen gegeven worden om een echte profeet te kunnen identificeren), ondanks alle getuigenissen over Jezus, ondanks Golgotha, zijn er mensen die niet in Hem geloven. Niet in Hem geloven willen. Zelfs niet als de hemel Zijn stem laat horen, als God zelf Zijn naam aan onze verlossing verbindt. Zijn naam – Ik ben – als het ware op het spel zet, God stelt zichzelf garant voor onze verlossing. Daarom zegt Jezus: het gaat niet om mij, maar om God de Vader, om Zijn Naam, dat die verheerlijkt, groot gemaakt wordt omdat Gods heerlijkheid  op aarde komt tegen alle verdrukking en verwoesting van de boze in. Sterker, aan die verdrukking en verwoesting komt een einde en God staat er garant voor dat dit gebeurt! Daarom is niet geloven zo erg. Een klap in het gezicht van God. Niet geloven is tegen God zeggen dat wat Hij zegt niet waar is, dat Hij niet in staat is om ons mensen te verlossen. De duisternis valt dan op je neer. Zonder dat je er erg in hebt. En wie is het donker loopt weet niet waar hij heen gaat.

Wie Jezus is, kun je alleen maar zien als je in het licht leeft, als je in God gelooft. Koning David heeft ons dit geheim al eeuwen eerder bekend gemaakt: ‘want bij U is de bron van het leven, door (in) uw licht zien wij het licht’ (Psalm36:10). Heeft Jezus zichzelf niet geïdentificeerd als: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’? (Joh.8:12).

Om over na te denken:

§         Gaat het in het geloof in God om het niet kunnen of om het niet willen geloven in God? Wat denk je zelf en waarom?

§         Als je in het donker loopt wat heb je dan nodig? (vgl. Joh.11:9,10; Psalm 119:105).

§         Wie is die Mensenzoon (12:34,35)? Hoe komt het dat de Joodse leiders en Joodse volksgenoten niet verstaan wie Jezus is?

§         Vertel eens aan jezelf en anderen wie Jezus voor jou is? 

 

Verder lezen:

  • Joh.11:25-27

 

 

FL

Gebedspunten:

  • Bidden voor het Israël en de Joden in de verstrooiing dat zij in Jezus de Messias mogen zien!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s