Dag 29 – Geloof en ongeloof.

Lezen Johannes 10:22-42

In dit Bijbelgedeelte is Jezus in de tempel. Veel mensen waren getroffen door de verkondiging van Jezus en wilden naar Hem luisteren. Anderen hadden veel moeite met de boodschap van Jezus en geloven het nog niet. Boven dit gedeelte heb ik geschreven: geloof of ongeloof? Dit is de cruciale vraag voor ons leven! Dit geldt zowel voor de mensen uit dit Bijbelgedeelte, als voor ons!

In dit Bijbelgedeelte komen Joden ter sprake die de boodschap van het geloof hebben gehoord. Ze geloven het echter niet dat Jezus de Messias is, die aangekondigd wordt in het Oude Testament. Jezus zegt ook tegen hen dat zij die boodschap nog niet geloven: ‘Ik heb het u gezegd, maar u gelooft het niet’. De Joden blijven volharden in hun ongeloof.

Jezus geeft ze nogmaals een boodschap: Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij.  Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven. Wat een belofte die Jezus doet!

De boodschap wilt niet landen bij de Joden. Ook als Jezus uitleg dat Hij en God samen zijn, komen ze nog niet tot geloof. Het ongeloof duurt voort bij deze Joden. Zij verzetten zich zo tegen Jezus dat zij Hem zelf wilden grijpen.

De vraag voor ons is dezelfde: wat doen wij met de boodschap van God? Verwerpen wij die? Verzetten wij ons tegen God? Of zijn wij als de Joden die wel tot het geloof komen, zoals we lezen in vers 41 en 42? Zij geloven wat Jezus zegt en doet en komen tot geloof. Zo kan het ook…

 Om over na te denken:

  • Wat zeggen wij tegen de boodschap van God?
  • Waar zit het voor jou nog op vast om niet te geloven?

Gebedspunten:

  • Bid om de Heilige Geest.
  • Bid om de wondertekenen van God te zien in je leven.

 JB

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s