Dag 22 – Wat een dom en verachtelijk volk!

Lezen Johannes 7:45-53

Als de dienaren van de hogepriesters en de farizeeën terugkeren van hun missie om Jezus te arresteren (vgl.Joh.7:32)  zijn ze totaal onder de indruk van Jezus’ woorden. Als ze opbiechten dat zij Jezus niet gevangen konden nemen juist omdat hij zo mooi gesproken had, dan schieten de farizeeën vuur. Zij zijn woedend dat hun dienaren zich hebben laten inpalmen door die Jezus uit Galilea. Wat denken die dienaren wel dat zij zonder theologische opleiding kunnen beoordelen of Jezus goed gesproken heeft? Hebben jullie je ook al laten inpakken net zoals dat domme en verachtelijke volk?  Geen goed woord hebben zij voor hun dienaren en dat volk. Vervloekt zijn ze! Als deze godsdienstige leiders inzien dat zij hun greep op het volk verloren hebben, dan tonen zij hun ware gezicht. Geen enkel respect hebben zij voor dat volk. Eerlijk gezegd hebben zij dat nooit gehad. Het volk is alleen nodig om zich te laten vereren en hun machtpositie veilig te stellen. Maar nu is dat volk in de ban van die Jezus! Weg is hun eer. Weg is hun positie als leiders van het volk.

Als dan zelfs hun collega Nikodemus het voor die Jezus opneemt dan maken zij hem monddood en bezweren hem dat uit Galilea geen profeet kan komen.  Deze zogenaamde geleerden die daarmee laten zien dat zij hun Bijbel helemaal niet kennen. Want zoek het maar na in je Bijbel. Je zult ontdekken dat er wel degelijk profeten uit Galilea komen.

Om over na te denken:

  • Hun bewering dat er geen profeet uit Galilea kon komen was helemaal fout. Lees 2 Kon.14:25 en achterhaal waar de profeet Jona vandaan komt.
  • Onderzoek de afkomst van de profeten Hosea en Nahum.
  • Wat valt je op aan Jezus´ houding ten aanzien van het volk. Lees  Jes.63:7, Mat.9:36, 14:13-16.
  • Wat kun je leren van Jezus met betrekking tot de hoogmoedige houding van de farizeeën? Lees Mat.20:25-28.

Gebedspunten:

  • Bidt voor Nederland, voor ons volk, voor onze koningin en regering, dat we ons willen verootmoedigen voor God en ons willen bekeren!

Verder lezen:

  • Nehemia 1

FL

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s