Dag 19 – Wie is Jezus?

Lezen Johannes 7:1-13

Wie is Jezus? Als je op internet gaat zoeken, krijg je heel wat verschillende antwoorden:

Hij was een profeet, een goed, man, een voorbeeld figuur, een beroemde leraar enzovoort. Anderen hebben een minder positief beeld: Hij was iemand met een geheime agenda, een man die mooier gemaakt is in de geschiedenisboeken, misschien wel een bedrieger!?

Wie is Jezus? Voor de broers van Jezus is dat ook nog niet duidelijk. Ze geloven niet in Hem. Maar ze hebben al wel gehoord wat Hij vertelt en hebben gezien wat Hij doet. En ze begrijpen Hem niet. Hij trekt rond in het noorden van Israel, in Galilea. Een onbelangrijke uithoek van het land. En dat terwijl Hij zoveel interessante dingen zegt en zelfs wonderen doet!

Als je dat doet en dat zegt, dan wil je toch dat meer mensen dat horen? Dit is een mooi moment: tijdens het grote feest, het Loofhuttenfeest, zijn er heel veel mensen in Jeruzalem. Dit is de tijd om bekend te laten worden wie je bent en wat je kunt!

Maar Jezus gaat niet met hen mee, Zijn tijd is niet hun tijd. Hij zegt: De mensen haten Hem, omdat Hij laat zien dat wat ze doet, slecht is. De Joodse leiders willen Hem zelfs doden. Jezus gaat later naar het feest, op de tijd van Zijn Vader, in het geheim.

Hij weet dat Hij niet voldoet aan de verwachtingen van de mensen om Hem heen. Hij wil niet beroemd worden als een wijze filosoof of een sterke leider. Hij wacht op juiste tijd om de wil van Zijn Vader doen.

We weten hoe het verder gaat: Jezus wordt geen bekende politicus of verlichte leraar, maar Hij wordt gedood. We weten ook dat Hij weer opstaat en de dood en het kwaad overwint. Hij wordt beroemd, maar anders dan de mensen verwachten……

Om over na te denken:

  • Wie is Jezus voor jou? Welk beeld heb je van Hem?
  • De mensen in de tijd van Jezus hadden allerlei verwachtingen van Hem:

Hij kon wonderen doen: hen genezen, te eten geven.

Hij zou hen verlossen van de Romeinen!

Hij kon hun nieuwe geestelijke inzichten geven.

Wat verwacht jij van Hem?

 Gebedspunten:

  • Dank dat Jezus meer is dan een goed mens. Dank Hem dat Hij door Zijn dood en opstanding de Boze en de dood overwonnen heeft!
  • Als christen horen we bij Jezus. Hij werd gehaat door de wereld, daarom zullen wij ook gehaat worden door de wereld. Bid om kracht om te blijven geloven.

 

AP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s